Luxe friet met kaastoppings

DO’s Corner staat er bekend om in Nieuwegein. Van hete kip tot stoofvlees en van pulled chicken tot de creamy veggie: er is voor ieder wat wils. Ook de vier varianten met de Creamy Cheese Style van Gouda’s Glorie lopen erg goed.

DO’s Corner in Nieuwegein heeft de deuren net een klein jaar open. ‘We zijn nog steeds bezig met het uitbreiden van het menu’, vertelt ondernemer Dominique Gerth van Wijk. ‘Het menu wordt steeds een beetje luxer. We werken met verse friet en verse producten, waarbij goede kwaliteit altijd voorop staat.’ Op het menu zijn sinds kort ook friet met toppings te vinden, waaronder vier toppings met de kaassaus van Gouda's Glorie.

Welke varianten topping met kaassaus bied je aan?

‘De Creamy Veggie is een friet met topping, gemaakt van Gouda’s Glorie Creamy Cheese Style met verse lente ui en gefrituurde uitjes on top. Voor de liefhebbers van wat meer pit hebben we een variant met jalapeñopepers en de saus combineert ook heel goed in de topping met guacemole. Dat zijn de drie vegetarische opties. We hebben ook een topping van kaassaus met gebakken baconreepjes, die is lekker hartig en vol van smaak. De kaastopping met de twee soorten uitjes loopt het hardst. Iedereen die het probeert, is heel enthousiast.’


Waarom zijn drie van de vier toppings vegetarisch?

‘Vaak kunnen vegetariërs in een cafetaria alleen een kaassoufflé bestellen, zo zonde. Terwijl het aantal mensen dat vegetariër is of graag minder vlees wil eten, nog steeds groeit. De vega friettoppings zijn erg populair en we hebben daarom ook 14 vegetarische snacks op de kaart.’

Waardoor zijn de toppings met kaassaus zo succesvol?

‘We maken gasten nieuwsgierig met flyers, displays op de toonbank en narrowcasting met mooie foto’s. In het weekend maken we kleine porties, die we in de vitrine plaatsen. Wat mensen zien, willen ze toch graag proberen. Dat verleiden met het product werkt in ons geval heel erg goed, want in drukke weekenden gaat er met gemak drie liter Gouda's Glorie kaassaus doorheen.’