Remia; de uitvinder van vloeibaar frituurvet

Vloeibaar frituren heeft mede door de campagne “Verantwoord Frituren” een enorme vlucht genomen, maar wist je dat Remia uitvinder is van vloeibaar frituurvet? In 1989 introduceerde Remia namelijk als eerste producent van frituurvetten, vloeibaar frituurvet. Een ware revolutie, want niet alleen de samenstelling van het frituurvet werd daardoor beduidend verantwoorder, ook het gebruiksgemak werd aanzienlijk verbeterd.

De afgelopen jaren zijn de vloeibare frituurvetten- en oliën alleen maar beter geworden. De samenstelling is nog verantwoorder en stabieler en de levensduur, ook geen onbelangrijk aankoopcriterium, is aanzienlijk verbeterd.

Baktips voor foodprofessionals

  1. Warm het frituurvet op met tussenpozen van een half uur: 0 ºC ‹ 100 ºC ‹ 140 ºC ‹ 175 ºC
  2. Frituur bij maximaal 175º C;  voorbakken van frites: 160º C, afbakken van frites: 175º C, afbakken van snacks: 175º C (bij afbakken in een HR-oven kunnen ca. 5º C lagere temperaturen worden aangehouden)
  3. Maximale verhouding frituurproducten en frituurvet 1:10
  4. Filter het frituurvet dagelijks bij een temperatuur lager dan ca. 100º C
  5. Verwijder overtollig ijs van diepgevroren producten alvorens die te frituren
  1. Als de frituuroven niet wordt gebruikt: thermostaat terug naar ca. 100º C en frituuroven afdekken
  2. Gooi geen gebakken en gezouten frites terug in de oven
  3. Laat frituurmanden altijd goed uitlekken, hiermee wordt veel vet bespaard
  4. Ververs het frituurvet als het: een sterke geur of smaak krijgt, een donkere kleur krijgt, gaat walmen of schuimen, frites en snacks te vet maak
  5. Toets jouw verversmoment en kwaliteit van het frituurvet regelmatig met frituurvetindicatoren zoals een Frituurvettester. Hiermee heb je warenwettelijk de meeste zekerheid over de kwaliteit van het vet of de olie.

Frituuradvies op maat

Wie professioneel frituurt, weet dat een optimaal resultaat van het eindproduct van veel factoren afhankelijk is. Dat begint uiteraard met de selectie van het juiste frituurvet voor het verkrijgen van het beste afbakresultaat. En daarnaast, niet onbelangrijk, wil je natuurlijk een optimaal rendement uit jouw frituurvet halen.

Remia is, als uitvinder van vloeibaar frituurvet, dé partner als het gaat om de keuze voor frituurvet. Aangezien geen enkele situatie hetzelfde is, hebben de frituurspecialisten van Remia een uitgebalanceerd assortiment nieuwe generatie frituurvetten ontwikkeld, waarmee wij jou een frituuradvies op maat geven.

Daarbij kijken wij niet alleen naar jouw wensen met betrekking tot stabiliteit en verantwoorde samenstelling, maar ook heel nadrukkelijk naar jouw werkwijze. Op basis van onze frituurvetwijzer adviseren wij je het frituurvet dat het beste bij jou past, zodat jij het beste resultaat en het hoogste rendement met het frituurvet kunt behalen. 


Laat je adviseren

Verantwoorde samenstelling

De blends die Remia heeft ontwikkeld voor het assortiment frituurvetten en frituuroliën zijn met uiterste zorg samengesteld en maken een frituurvetadvies op maat mogelijk. Voor deze blends worden alleen zeer hoogwaardige oliën gebruikt.

Bovendien zijn de blends geheel vrij van genetisch gemodificeerde oliën (GMO). Voor de palmolie die in sommige frituurvetten verwerkt worden zijn Green Palm certificaten afgegeven. Hiermee ondersteunt Remia de duurzame productie van palmolie.

Uiteraard voldoen alle frituurvetten en frituuroliën van Remia aan de richtlijnen van de campagne Verantwoord Frituren van het productschap MVO.

Altijd op de hoogte!

Word je graag geïnspireerd middels recepten en wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe producten? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Om spam te bestrijden, selecteer hieronder het logo van C'est Ça.

Advies op maat?

Zoek hier jouw verkoopadviseur in de buurt!