Beef Wellington

Geniet van een heerlijke Beef Wellington.

Beef_Wellington_Klassiek.jpg

Ingrediënten:

  • 600 gram ossenhaas
  • 250 gram champignons
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 eetl. gladde mosterd
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • 4 dl kalfsfond
  • 2 glazen rode wijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 gesnipperde sjalot
  • roomboter
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Laat voor de saus de rode wijn met de gesnipperde sjalot inkoken tot de pan bijna droog is gekookt. Blus af met de fond en laat tot ⅔ inkoken. Monteer deze rode wijnsaus net voor het serveren met een klontje roomboter.
  3. Kruid de ossenhaas rondom rijkelijk met zout en peper en bak op een hoog vuur in ene klontje roomboter met 1 takje tijm snel aan alle kanten mooi bruin. Neem direct uit de pan en plaats meteen in de koelkast.
  4. Hak de champignons in de keukenmachine fijn. Ris de tijm.
  5. Verwarm een klontje roomboter in een anti-aanbakpan, voeg de gehakte champignons en de geriste tijm toe en laat zachtjes bakken tot het vocht is verdampt. Kruid met zout en peper.
  6. Neem het vlees uit de koelkast en smeer rondom in met de mosterd.
  7. Leg de plakjes rauwe ham half over elkaar op een snijplank en verdeel er de gebakken champignons over. Strijk uit tot een mooi laagje.
  8. Leg er de gebakken ossenhaas op en rol het geheel strak op.
  9. Maak een rechthoekige plak van het bladerdeeg. Leg er de rol met ossenhaas op en rol strak in het bladerdeeg.
  10. Leg met de vouw naar beneden op een bakplaat en smeer mooi in met het losgeklopte ei.
  11. Prik een kernthermometer in het dikste stuk van het vlees en plaats in de voorverwarmde oven.
  12. Bak het geheel goudbruin en krokant tot het vlees een kerntemperatuur van 48 graden heeft bereikt. Neem uit de oven en laat nog 5 minuten rusten. Je zult zien dat de temperatuur nog iets zal oplopen.
  13. Snijd in mooie plakken en serveer met de rode wijnsaus en een garnituur naar keuze. Bijvoorbeeld lekker klassiek met ingerolde boontjes en pommes fondant.

Gebruikte producten in dit recept

Gouda's Glorie Mosterd | Bokaal 3 L

De Gouda’s Glorie mosterd is heerlijk mild en zacht van smaak. Lekker bij de borrelplank, broodje kroket of bitterbal. Lactosevrij, glutenvrij en vegan. Verpakt in een handige 3L bokaal.

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.