Truffelsaus met tortiglioni en groenten

Een heerlijk pasta gerecht met groenten en romige truffelsaus

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 125 g tortiglioni
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 courgette
  • 1/4 aubergine
  • 1 trostomaat
  • 1/4 rode paprika
  • 1 takje basilicum
  • 100 g pecorino kaas
  • Peper en zout.

Ingrediënten truffelsaus:

Instructies:

  1. Snijd de paprika, courgette en aubergine in plakken en halveer de trostomaat. Kruid deze met peper, zout en olijfolie. Grill de groenten in een hete grillpan en houd deze even apart. 
  2. Kook de tortiglioni in water met zout tot deze net beetgaar is en giet deze af (niet afspoelen!).
  3. Meng de pasta met de truffelsaus en de groenten en garneer de pasta af met geraspte pecorino kaas en wat blaadjes basilicum.

Bereiding truffelsaus:

  1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook, tijm en oregano fijn. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en de knoflook aan in een klein beetje boter.
  2. Voeg dan de bruine basissaus, tijm, oregano en een lepel truffelpasta toe en roer het geheel goed door. Laat de saus nog even kort doorverwarmen alvorens deze uit te serveren.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief