Sepia à la plancha

Sepia à la plancha - Ofwel gegrilde pijlinktvis, een populaire Spaanse tapa die inmiddels is overgewaaid naar Nederland. In een handomdraai gemaakt en oh zo lekker in combinatie met peterselie, knoflook, citroen, bosui en natuurlijk aioli. Haal de Spaanse keuken in huis met dit fantastische gerecht.


Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 100 g kabeljauwfilet
  • 100 g schoongemaakte inktvis
  • 3 el olijfolie
  • 1/4 bos platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el gesneden bosui
  • Peper en zout
  • 80 ml Remia Alliolisaus

Instructies:

  1. Meng het citroensap met de olijfolie en fijngehakte knoflook. Laat de inktvis hierin marineren gedurende 20 minuten.
  2. Grill de inktvis vijf minuten in een hete grillpan en kruid deze af met bosui, peper en zout.
  3. Garneer de inktvis af met platte peterselie en Remia Allioli saus.

Gebruikte producten in dit recept

Remia Allioli | Tube 800 ML

Spaanse Allioli. Heerlijk romig en met verse stukjes knoflook.

Meer informatie Download productsheet

Remia Allioli Saus| Emmer 2,5 L

Zachte romige Allioli, bereid met échte Spaanse knoflook. Heerlijk in combinatie met vlees-, vis- en aardappelgerechten en op een stukje brood. Ber...

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief