
Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
- 1 zalmmoot à 120 g
- 60 g witte rijst
- 125 g bimi
- 25 g groene olijven
- 15 g zongedroogde tomaatjes
- Peper en zout
Saus:
- 1/4 el kappertjes
- 3 kapperappeltjes
- 1/4 sjalotje
- 1/2 takje dragon
- 1/2 takje peterselie
- 1/2 takje kervel
- 60 ml C'est Ça Witte Basissaus
Instructies:
- Kruid de zalmmoot met peper en zout. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de zalm op de huid gedurende 5 minuten. Draai de zalmmoot om en bak deze nog circa 1 minuut op de andere zijde. Plaats de zalm vervolgens op een plateau en gaar deze nog 5 minuten in de oven op 120°C.
- Kook de bimi tot deze beetgaar is. Giet een mooie spiegel van vissaus op een warm bord en leg hier de zalm op, met de huid naar boven.
- Garneer het bord af met de bimi, olijven en zongedroogde tomaatjes.
Bereiding vissaus:
- Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en de knoflook aan in een klein beetje boter.
- Voeg de witte basissaus toe en zet het vuur laag. Hak de dragon, peterselie en kervel fijn en strooi deze in de saus.
- Zet het vuur uit en roer het geheel goed door alvorens de vissaus uit te serveren.