Vissaus met zalm, groene kruiden en kappertjes

Zalm met heerlijk romige vissaus en kappertjes

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 1 zalmmoot à 120 g
  • 60 g witte rijst
  • 125 g bimi
  • 25 g groene olijven
  • 15 g zongedroogde tomaatjes
  • Peper en zout

Saus:

  • 1/4 el kappertjes
  • 3 kapperappeltjes
  • 1/4 sjalotje
  • 1/2 takje dragon
  • 1/2 takje peterselie
  • 1/2 takje kervel
  • 60 ml C'est Ça Witte Basissaus

Instructies:

  1. Kruid de zalmmoot met peper en zout. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de zalm op de huid gedurende 5 minuten. Draai de zalmmoot om en bak deze nog circa 1 minuut op de andere zijde. Plaats de zalm vervolgens op een plateau en gaar deze nog 5 minuten in de oven op 120°C.
  2. Kook de bimi tot deze beetgaar is. Giet een mooie spiegel van vissaus op een warm bord en leg hier de zalm op, met de huid naar boven.
  3. Garneer het bord af met de bimi, olijven en zongedroogde tomaatjes.

Bereiding vissaus:

  1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en de knoflook aan in een klein beetje boter.
  2. Voeg de witte basissaus toe en zet het vuur laag. Hak de dragon, peterselie en kervel fijn en strooi deze in de saus.
  3. Zet het vuur uit en roer het geheel goed door alvorens de vissaus uit te serveren.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief