Champignonsaus met krokant buikspek

Buikspek uit de oven met heerlijk romige champignonsaus

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 125 g voorgegaard buikspek
  • 60 g kastanjechampignons
  • 5 takjes salad pea (cress)
  • 1 stuk ambachtelijk wit brood.

champignonsaus:

Instructies:

  1. Rooster het voorgegaarde buikspek in de oven op 200°C krokant, gedurende 10 minuten. Snijd het buikspek in drie blokken.
  2. Giet een mooie spiegel van champignonsaus op een warm bord en verdeel de blokken buikspek er gelijkmatig overheen. Garneer het bord met salad pea en serveer het bord er los bij.

Bereiding champignonsaus:

  1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn en de champignons in dikke plakken. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons bruin.
  2. Voeg de knoflook, sjalot en Provençaalse kruiden toe.
  3. Blus dit af met champignonsaus en roer het geheel goed door. Laat de saus nog even kort doorverwarmen alvorens deze uit te serveren.

Gebruikte producten in dit recept

C'est Ça Champignonsaus | 6 x 575 ML

Met de kant-en-klare Champignonsaus van C’est Ça krijg je alle ruimte om een eigen creatieve finishing touch te geven aan het product. Zo wordt dez...

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief