Gemarineerde spareribs

Onmisbaar op iedere menukaart. Ze liggen hiet liefst zo lang mogelijk in een goede marinade. Heerlijk mals vlees dat zo zacht is dat het van het bot afvalt. Het leuke is dat deze spareribs heel eenvoudig te maken zijn. Het grote geheim? Barbecuesaus! Om in te marineren maar ook om de spareribs mee af te lakken. En dan zijn ze zó lekker, om je vingers bij af te likken!

R050.jpg

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

Instructies:

  1. Bestrijk de spareribs met barbecuesaus en laat deze gedurende 24 uur marineren in de koeling.
  2. Leg de spareribs met de vleeskant naar boven en los van elkaar op een ovenrek en gaar deze met 50% stoom in circa 55 minuten op 120 °C.
  3. Bak de spareribs om ze krokanter te maken nog eens een halfuur op de heteluchtstand op 180 °C.
  4. Haal de spareribs uit de oven en lak ze af met barbecuesaus.

Gebruikte producten in dit recept

Remia Barbecuesaus | Emmer 2,5 L

Remia Barbecuesaus is een zoete, pittige saus, gevuld met stukjes ui en paprika. Lekker bij gegrild vlees, een hamburger of als marinade te gebruiken. Plantaardig, lactosevrij, glutenvrij en verpakt in een 2,5L emmer.

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.