Mosterdsaus met varkenskotelet

Varkenskotelet met aardappelgratin en romig pittige mosterdsaus

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 1 varkenskotelet
  • 2 stuks aardappelgratin
  • 60 g groene aspergetips

Mosterdsaus:

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Verwarm een grillpan en geef hierin de kotelet een mooi ruitjespatroon door de kotelet na het dichtschroeien een kwartslag te draaien in de pan en dit vervolgens op de andere zijde te herhalen. Leg de kotelet op een plateau in de voorverwarmde oven en laat deze rustig garen gedurende 8 minuten.
  3. Grill de groene aspergetips ook in de grillpan gedurende 2 minuten.
  4. Bak de aardappelgratin in de oven tot deze mooi goudbruin zijn. Serveer de kotelet met de mosterdsaus, gegrilde groene asperges en gratin.

Bereiding mosterdsaus:

  1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
  2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en de knoflook aan in een klein beetje boter. Voeg de witte basissaus toe en een eetlepel gladde mosterd. Roer het geheel tot een gladde saus en laat deze nog even kort doorverwarmen alvorens deze uit te serveren.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief