Paddenstoelensaus met kalfsmedaillons

Heerlijk malse kalfsmedaillon met paddenstoelensaus

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 2 kalfsmedaillons à 60 g
  • 1/4 groene kool
  • 30 g roomboter
  • 60 g witte rijst
  • Peper en zout

Paddenstoelensaus:

Instructies:

  1. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Verwijder de buitenbladen van de groene kool en blancheer deze gedurende twee minuten in water. Koel de bladen direct terug in koud water en snijd de harde kern eruit. Snijd de rest van de kool zo fijn mogelijk. Stoof de kool in roomboter met peper en zout gedurende vijf minuten. Leg de buitenbladen van de kool op vershoudfolie en plaats de gestoofde kool erop. Rol de folie strak om de kool heen en draai de uiteinden strak dicht, tot je een worst van kool hebt. Laat de rol gedurende 1 uur opstijven in de koeling.
  2. Kruid de kalfsmedaillons met peper en zout. Bak deze op middelhoog vuur om en om mooi bruin. Haal de kalfsmedaillons na 6 minuten uit de pan en laat deze rusten in aluminiumfolie.
  3. Snijd de kool in plakken en verwarm deze kort in de oven of magnetron.
  4. Kook de rijst gaar en serveer deze met de fijngesneden kool die over is in een weckpotje. Plaats de kalfsmedaillons op een bord naast de rijst en de twee plakken kool. Verdeel de paddestoelensaus rijkelijk over het vlees.

Bereiding paddestoelensaus:

  1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Zet een koekenpan op middelhoog vuur, fruit de sjalot en de knoflook aan in een klein beetje boter en bak de paddestoelen.
  2. Voeg de witte basissaus toe en zet het vuur laag. Roer het geheel even goed door en de paddestoelensaus is klaar om uit te serveren.

Gebruikte producten in dit recept

Tijdelijk niet leverbaar!

C'est Ça Witte Basissaus | 6 x 575 ML

De Witte Basissaus van C’est Ça is romig en neutraal van smaak. Ideaal voor het geven van een eigen touch of het maken van een saus naar eigen rec...

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.