Paddenstoelensaus met kalfsmedaillons

Heerlijk malse kalfsmedaillon met paddenstoelensaus

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

 • 2 kalfsmedaillons à 60 g
 • 1/4 groene kool
 • 30 g roomboter
 • 60 g witte rijst
 • Peper en zout

Paddenstoelensaus:

Instructies:

 1. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Verwijder de buitenbladen van de groene kool en blancheer deze gedurende twee minuten in water. Koel de bladen direct terug in koud water en snijd de harde kern eruit. Snijd de rest van de kool zo fijn mogelijk. Stoof de kool in roomboter met peper en zout gedurende vijf minuten. Leg de buitenbladen van de kool op vershoudfolie en plaats de gestoofde kool erop. Rol de folie strak om de kool heen en draai de uiteinden strak dicht, tot je een worst van kool hebt. Laat de rol gedurende 1 uur opstijven in de koeling.
 2. Kruid de kalfsmedaillons met peper en zout. Bak deze op middelhoog vuur om en om mooi bruin. Haal de kalfsmedaillons na 6 minuten uit de pan en laat deze rusten in aluminiumfolie.
 3. Snijd de kool in plakken en verwarm deze kort in de oven of magnetron.
 4. Kook de rijst gaar en serveer deze met de fijngesneden kool die over is in een weckpotje. Plaats de kalfsmedaillons op een bord naast de rijst en de twee plakken kool. Verdeel de paddestoelensaus rijkelijk over het vlees.

Bereiding paddestoelensaus:

 1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Zet een koekenpan op middelhoog vuur, fruit de sjalot en de knoflook aan in een klein beetje boter en bak de paddestoelen.
 2. Voeg de witte basissaus toe en zet het vuur laag. Roer het geheel even goed door en de paddestoelensaus is klaar om uit te serveren.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief