Pittige roomsaus met merguez

Merguez worstjes in een pittige roomsaus

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 1 merguez worst
  • 1/4 krop sla
  • 1/2 grote tomaat
  • 3 olijven
  • 1 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • Peper en zout
  • 1/4 grof boerenbrood

Pittige roomsaus:

Instructies:

  1. Bak de merguez op middelhoog vuur in een koekenpan gedurende 5 minuten. Haal de worst uit de pan en snijd deze in stukken van circa 2 cm. Voeg de merguez na bereiding van de saus toe aan de sauspan en zet het vuur laag.
  2. Maak een frisse salade van sla met olijfolie, azijn, peper en zout. Snijd de blokjes van de tomaat (zonder de zaadlijsten) en halveer de olijven. Voeg deze toe aan de salade.
  3. Serveer de merguez in de sauspan met de salade en een stuk brood als side dish.

Bereiding pittige roomsaus:

  1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekjes. Fruit vervolgens de sjalot en de knoflook aan.
  2. Voeg de witte basissaus toe en zet het vuur laag. Roer het geheel even goed door en de saus is klaar om uit te serveren.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief