Spareribs

Door je spareribs zelf te marineren geef je je eigen touch aan dit gerecht. Je kiest zelf hoe pittig je ze maakt. Zet ze als 'huisgemarineerde spareribs' op je menu en het verkoopt zich vanzelf.


Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

Instructies:

  1. Hak de spareribs in behapbare stukken of laat dit door de slager doen. Bestrooi de spareribs met zout en peper.
  2. Roer in een ruime lage schaal een marinade van ketjap, mosterd, citroensap, honing, suiker, uitgeperste knoflook en naar smaak sambal. Marineer de spareribs minimaal 4 maar bij voorkeur 24 uur.
  3. Houd enkele eetlepels marinade apart. Doe de rest samen met spareribs in een ruime pan en schenk er net zoveel water op zodat de spareribs net onder staan. Kook in circa 45 minuten gaar.
  4. Laat de spareribs uitlekken en dep deze goed droog met keukenpapier. Leg de spareribs op een bakplaat en rooster 15-20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven goudbruin. Keer regelmatig en smeer de spareribs nadat ze uit de oven komen nog even in met de mix van honing en Sambalsaus.
  5. Serveer de spareribs op een bord met een schaaltje Sambalsaus Original en naar wens met een schaaltje Turkse Knoflooksaus. Garneer de spareribs met rozemarijn en oregano. Eet smakelijk!

Tip: De spareribs zijn gaar wanneer je het botje makkelijk los kunt halen.

Gebruikte producten in dit recept

Yildriz Turkse Knoflooksaus | Tube 535 ML

De Yildriz Knoflooksaus is enige echte knoflooksaus die bereid is volgens authentieke recepten van shoarmazaken. De beste ingrediënten en verse...

Meer informatie Download productsheet

Yildriz Sambalsaus Original | Tube 535 ML

Pittig en bereid volgens origineel recept, dat is de Yildriz Sambalsaus. De stukjes rode peper in de saus geven een lekkere pikante, kruidige smaak...

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief