Smoske gehaktbal

Ongekend populair; het broodje bal. Met dit recept presenteer je een onderscheidende variant. Een pistoletje bal, gegarneerd met krulsla, tomaat, komkommer en ei, afgetopt met Andalouse saus.

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

Instructies:

  1. Bak het Franse stokbrood gedurende 17 minuten af in de oven op 170-190°C tot deze een mooie goudbruine kleur heeft. Laat het stokbrood geruime tijd afkoelen.
  2. Snijd het Franse stokbrood verticaal door midden (lengte ± 28 cm) en vervolgens horizontaal in twee stukken. Snijd het gekookte ei in plakjes.
  3. Verwarm de gehaktbal desgewenst in de au bain-marie, oven of frituur en snijd de gehaktbal in schijven.
  4. Smeer beide zijden van het stokbrood in met DeVlaendere Andalouse saus. Beleg deze vervolgens over de gehele lengte met blaadjes krulsla. Leg om en om de schijven gehaktbal, plakken komkommer, tomaat en ei op het broodje.
  5. Top het geheel af met Andalouse saus en plaats het dakje op het broodje. Eet smakelijk!

Gebruikte producten in dit recept

DeVlaendere Andalousesaus | Bokaal 3 L

DeVlaendere Andalousesaus is een lichtpikante saus met een Spaanse touch, gemaakt van mayonaise, tomaten, paprika en een snufje peper. De saus is...

Meer informatie Download productsheet

DeVlaendere Andalousesaus | Tube 1 L

DeVlaendere Andalousesaus is een lichtpikante saus met een Spaanse touch, gemaakt van mayonaise, tomaten, paprika en een snufje peper. de saus is...

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief