Smoske gehaktbal

Ongekend populair; het broodje bal. Met dit recept presenteer je een onderscheidende variant. Een pistoletje bal, gegarneerd met krulsla, tomaat, komkommer en ei, afgetopt met Andalouse saus.

Recept DeVlaendere Smoske broodje, ei, sla, Belgische saus

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

Instructies:

  1. Bak het Franse stokbrood gedurende 17 minuten af in de oven op 170-190°C tot deze een mooie goudbruine kleur heeft. Laat het stokbrood geruime tijd afkoelen.
  2. Snijd het Franse stokbrood verticaal door midden (lengte ± 28 cm) en vervolgens horizontaal in twee stukken. Snijd het gekookte ei in plakjes.
  3. Verwarm de gehaktbal desgewenst in de au bain-marie, oven of frituur en snijd de gehaktbal in schijven.
  4. Smeer beide zijden van het stokbrood in met DeVlaendere Andalouse saus. Beleg deze vervolgens over de gehele lengte met blaadjes krulsla. Leg om en om de schijven gehaktbal, plakken komkommer, tomaat en ei op het broodje.
  5. Top het geheel af met Andalouse saus en plaats het dakje op het broodje. Eet smakelijk!

Gebruikte producten in dit recept

DeVlaendere Andalousesaus | Bokaal 3 L

DeVlaendere Andalousesaus is een licht pikante saus met de karakteristieke ingrediënten; Belgische mayonaise, tomaten, paprika en peper. Lekker bij frites en smoskes. Bereid met vrije uitloop eieren en natuurlijk glutenvrij. Verpakt in een 3L bokaal.

Meer informatie Download productsheet

DeVlaendere Andalousesaus | Tube 1 L

DeVlaendere Andalousesaus is een licht pikante saus met de karakteristieke ingrediënten; Belgische mayonaise, tomaten, paprika en peper. Lekker bij frites en smoskes. Bereid met vrije uitloop eieren en natuurlijk glutenvrij. Verpakt in een 1L tube.

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.