Smosti

De tosti is nog steeds onmiskenbaar populair. Met deze eigentijdse versie presenteer je de traditionele plakjes ham en kaas op Vikingbrood, verrijkt met tomaat en bosui. De Martino saus serveer je er als dipsaus bij!


Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 3 plakken Viking square
  • 4 plakken achterham
  • 4 plakken belegen kaas
  • 6 plakken tomaat
  • 40 g bosui
  • 60 ml DeVlaendere Martino saus

Instructies:

  1. Smeer twee bovenzijden en één onderzijde van de Viking square dik in met Martino saus. Snijd de bosui in kleine reepjes.
  2. Beleg beide bovenzijden vervolgens met een plak kaas, een plak achterham, drie plakken tomaat en wat bosui.
  3. Stapel beide belegde viking squares op elkaar en plaats het dakje erop.
  4. Verwarm de smosti in de oven op 170-190°C tot de kaas gesmolten is en de Viking squares een goudbruine kleur hebben.
  5. Serveer de smosti met een los schaaltje Martino saus. Eet smakelijk!

Tip: Creëer een ambachtelijke uitstraling door de tosti te serveren op een plank!

Gebruikte producten in dit recept

DeVlaendere Martino Saus | Tube 1 L

Een échte Martinosaus op basis van tomatenpuree en mosterd en op smaak gebracht met worcestersaus en specerijen. Een heerlijk pittige topping voor...

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief