Blijven verrassen en onderscheidend zijn met hamburgers!

Robbert Jan de Veen van De Daltons weet hoe het moet. Zijn vijf beste tips op een rij:

1. Verse ingrediënten

Kwalitatieve en verse ingrediënten zijn het beste begin. De Veen werkt met vers Black Angus vlees, dat hij zelf kruidt en vervolgens sous-vide gaart om smaak en kwaliteit optimaal te behouden. Ook het broodje moet vers en precies goed zijn: luchtig om niet te zwaar op de maag te vallen en stevig om de burger te kunnen dragen. De binnenzijden van het brood worden getoast, om te voorkomen dat het vocht en vet van de burger en de saus direct in het broodje trekken.

2. Eigen twist aan toppings

Om onderscheidend te zijn, geeft de ondernemer een twist aan zijn toppings. Zo maakt hij de komkommers voor op de burger in naar eigen recept en probeert hij momenteel zijn eigen tomaten te pekelen. Verse tomaat en komkommer zijn ook goed, maar iets minder onderscheidend.  

3. Goede BBQ saus maakt hamburger compleet

Saus moet een toevoeging zijn aan de burger. Het verbindt alle elementen met elkaar en maakt daarmee de hamburger compleet.

De Burger & Grill sauzen van Remia zijn speciaal gemaakt voor burgers en hotdogs. De Veen gebruikt de Burger Relish en de Smokey BBQ. ‘Deze sauzen zijn nét even anders dan andere sauzen en geven een extra twist aan de burgers.’

4. Checklists voor medewerkers

Om te zorgen dat iedere medewerker de hamburgers op dezelfde manier kan serveren, heeft De Veen checklists voor iedere burger gemaakt. Die hangen boven de werkbank. Op deze manier weten medewerkers wat en hoeveel op de burger moet en wat de juiste volgorde is. Zo weet De Veen zeker dat zijn gasten altijd dezelfde burger krijgen, ook als hij er zelf niet is.

5. Blijven verrassen met burgers  

Op het menu van De Daltons staan maar liefst zestien burgers, waarvan elf rundvleesburgers. Hamburgers lenen zich perfect voor variatie en zijn ideaal om per seizoen aan te passen en te wisselen. Door twee keer per jaar nieuwe hamburgers toe te voegen, blijf je ook verrassend.