Zelfstandig familiebedrijf sinds 1925

Remia is een zelfstandig, innovatief, klantgericht en internationaal opererend familiebedrijf dat dagelijks vol passie en trots hoogwaardige sauzen, dressings, margarines en frituurvetten ontwikkelt en produceert.

Ons verhaal begon in 1925 toen grondlegger Arie de Rooij in Amersfoort een bedrijf startte in het melangeren van margarine. Met zijn visionaire pioniersgeest ontdekte hij dat er ook grote kansen lagen in de productie van sauzen, wat in de jaren-60 resulteerde in de beroemde Remia fritessaus. Tot op de dag van vandaag is het recept hiervan nog steeds het best bewaarde geheim van Remia. 

Nu, 95 jaar na de oprichting, wordt Remia geleid door de kleinzoon van de oprichter en is Remia uitgegroeid tot een van de meest prominente en veelzijdige producenten van sauzen, dressings, margarines en frituurvetten in Europa. 

Arie de Rooij Remia zwart wit

Uitvinder van fritessaus en andere innovaties

Remia is niet alleen uitvinder van de Enige Echte! fritessaus, vloeibaar frituurvet en vloeibaar bakken & braden, maar ook van recente innovaties als de American BBQ sauzen en de serie mayonaises met smaak; Remia’s Legendary Real Tasty Mayonnaise.

Als toonaangevende onderneming, leveren we onze producten in meer dan 100 landen wereldwijd. Dagelijks genieten vele consumenten van onze innovatieve en smakelijke producten die altijd inspelen op de laatste food trends.

Remia Fritessaus emmers zwart wit oud

Uitbreiding van het merkenportfolio

Naast het merk Remia zijn door overnames verschillende aansprekende merken aan ons portfolio toegevoegd zoals Gouda’s Glorie Sauzen, DeVlaendere en Yildriz.

Alle recepturen worden met zorg ontwikkeld door onze productontwikkelaars. Daarbij streven wij naar perfectie als het gaat om smaak, waarbij wij een verantwoorde samenstelling niet uit het oog verliezen.

Lees meer

Lokale productie in Nederland

Onze producten, inclusief de biologische producten, Halal en Kosjher, worden in onze moderne fabriek in Den Dolder geproduceerd. De aangeleverde grondstoffen worden in de fabriek verwerkt tot smakelijke eindproducten. Het productieproces van Remia is verregaand gemechaniseerd en geautomatiseerd. Hierdoor zijn we in staat om meer dan 90 verpakkingsvormen in onze fabrieken te produceren.

Certificaten

Onze kwaliteitsnormen behoren tot de hoogste in de branche en dat wordt weerspiegeld door een brede certificering. Kijk hier voor alle certificaten:

Remia fabriek medewerker in productie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Remia wil als familiebedrijf graag maatschappelijk verantwoord (MVO) en dus duurzaam ondernemen. Dit heeft ertoe geleid dat Remia sinds 2017 als eerste sauzenfabrikant in Nederland klimaatneutraal produceert. Daarnaast is Remia gecertificeerd volgens de eisen van de MVO Prestatieladder niveau 3.

Lees meer

Export naar meer dan 100 landen

Onze vele topproducten vinden uiteindelijk hun weg naar uiteenlopende klanten in Retail, Foodservice en Industrie. En uiteindelijk naar de consumenten en professionals in meer dan 100 landen, verspreid over alle continenten.

Remia Export

Aardbol wereld png

Wist je dat?

  1. De naam Remia staat voor De Rooij’s Elektrische Melangeer Inrichting Amersfoort. Oprichter Arie de Rooij begon namelijk in 1925 met het melangeren van margarine. 
  2. Remia nog steeds een 100% familiebedrijf is. Huidige directeur is de kleinzoon van oprichter Arie de Rooij.
  3. De productie van alle Remia producten vindt plaats in Nederland, namelijk in Den Dolder.
  4. Remia is uitvinder van innovaties als fritessaus, vloeibaar bakken en braden en vloeibaar frituurvet.
  5. Consumenten en horeca professionals in meer dan 100 landen kunnen genieten van Remia producten.
  6. Remia is de eerste Nederlandse sauzenfabrikant die 100% klimaatneutraal produceert.
  7. Remia heeft in de afgelopen jaren 2.700 zonnepanelen laten installeren om gebruik te maken van duurzame energie. 
  8. Reeds 77% van de Remia verpakkingen is volledig recyclebaar.
Remia logo's geschiedenis