Remia; de uitvinder van vloeibaar frituurvet

Vloeibaar frituren heeft mede door de campagne “Verantwoord Frituren” een enorme vlucht genomen, maar wist je dat Remia uitvinder is van vloeibaar frituurvet? In 1989 introduceerde Remia namelijk als eerste producent van frituurvetten, vloeibaar frituurvet. Een ware revolutie, want niet alleen de samenstelling van het frituurvet werd daardoor beduidend verantwoorder, ook het gebruiksgemak werd aanzienlijk verbeterd.

Lees meer

Remia mandje met frites, zout en frituurvet

Tips voor frituren en bakken

Tip 1: Warm het frituurvet op met tussenpozen van een halfuur. 

Tip 2: Frituur bij een temperatuur van maximaal 175℃. Gebruik voor het voorbakken van friet een lagere temperatuur, namelijk 160℃. Voor het afbakken van friet en snacks kan je het beste 175℃ aanhouden.

Tip 3: Hoe minder je tegelijk in je frituurpan stopt, hoe beter. De maximale verhouding frituurproducten, zoals snacks en friet, en frituurvet is 1 op 10.

Lees alle frituurvettips

Frituuradvies op maat!

Geen enkele situatie is dezelfde! Daarom hebben de frituurspecialisten van Remia een uitgebalanceerd assortiment nieuwe generatie frituurvetten ontwikkeld, waarmee wij je een frituuradvies op maat geven. 

Daarbij kijken wij niet alleen naar jouw wensen met betrekking tot stabiliteit en verantwoorde samenstelling, maar ook heel nadrukkelijk naar jouw werkwijze.

Lees meer

Remia FrituurVetWijzer logo geel groen png

Non-GMO

De frituurvetten en frituuroliën van Remia zijn uitsluitend samengesteld uit GMO-vrije oliën.

Dat wil zeggen dat de gewassen waarvan de olie afkomstig is, niet ‘genetisch gemodificeerd’ zijn. Dit geheel in lijn met de maatschappelijke ontwikkelingen. Aan de hand van dit logo herken je dat een product GMO-vrij is. 

Lees meer

Remia GMO-vrij product Logo groen png

Wil jij weten welk frituurvet het beste bij jouw situatie past?

Wij adviseren je graag!

Om spam te bestrijden, selecteer hieronder het logo van Gouda's Glorie.

Verantwoord Frituren

Wist je dat vloeibaar frituurvet in een verantwoorde bedrijfsvoering past? Het is namelijk rijk aan goede onverzadigde vetten en bevat nagenoeg geen transvetzuren. Als uitvinder van vloeibaar frituurvet, heeft Remia een totaal assortiment vloeibare frituurvetten die voldoen aan de richtlijnen van de campagne Verantwoord Frituren. De vloeibare frituurvetten bevatten namelijk een transvetzuurgehalte kleiner dan 1%.