Remia, de uitvinder van fritessaus!

Wist je dat fritessaus een uitvinding van Remia is? Ruim 50 jaar geleden bracht Remia Fritessaus Classic op de markt. Al jaren wordt Remia Fritessaus Classic in een onafhankelijk marktonderzoek, als de lekkerste getest; iets om trots op te zijn. 

Inmiddels kunnen we met ons brede assortiment aan fritessaus iedereen een passend frietje mét bieden. Extra romig, minder calorieën of plantaardig? Bij Remia is er een fritessaus voor iedereen. Alle fritessauzen van Remia zijn glutenvrij en de fritessauzen met ei worden altijd bereid met vrije-uitloop eieren.

Bekijk het assortiment

Meteen aan de slag?

Kijk hier hoe je in een paar stappen heerlijke frites met toppings kunt bereiden.

Frites met toppings

Frites met toppings, ook wel loaded fries of topped fries genoemd, is de trend van dit moment. Klanten zijn niet altijd meer op zoek naar een simpel frietje met en willen verrast worden. Voor jou de kans om je te onderscheiden met een paar lekkere loaded fries gerechten!

Een heerlijk frietje met topping maken hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn. Grote kans dat jij namelijk al iets op de menukaart hebt staan wat past op een frietje, zoals stoofvlees, pulled pork, pulled chicken of shoarma. Na toevoeging van een paar verse ingrediënten heb je je eigen loaded fries gecreëerd die je – afhankelijk van de topping – aftopt met bijvoorbeeld Remia's Legendary Real Tasty Mayonnaise Black Truffle.

Heerlijke recepten

Ambachtelijke Belgische sauzen voor friet

In het land van onze zuiderburen heerst een ware friet-cultuur. Meer dan logisch, als je de lekkere dikke frieten in combinatie met heerlijke Belgische sauzen hebt geproefd. In België is de saus namelijk net zo belangrijk als de friet. Van friszure Belgische mayonaise tot vurige samuraisaus of lichtzoete hannibal saus, er is genoeg keuze en variatie. 

Gelukkig hoef jij niet naar België om échte authentieke Belgische sauzen in huis te halen. Met het assortiment Belgische sauzen van DeVlaendere geef jij jouw gasten een ambachtelijke en typisch Belgische smaakbeleving.

Lees meer

Trending! Cheese fries

Ondanks het feit dat Nederland een echt kaasland is, is de laatste trend – friet met kaassaus – overgewaaid uit Amerika. Meerdere Amerikaanse fastfoodketens hebben cheese fries op het menu staan. Mateloos populair! Of je nu Cheddar of Parmezaanse kaas gebruikt, friet met kaas is sowieso een goddelijke combinatie.

Wil je hier niet teveel tijd aan besteden maar toch een friet met kaassaus serveren die heerlijk smaakt? Probeer dan de Gouda’s Glorie Creamy Cheese Style eens! Hoewel een frietje met alleen kaassaus al heerlijk is, maak je met gemak een complete maaltijd van de cheese fries door te variëren met meer toppings, zoals pulled chicken, bacon, jalapeño’s of lenteui. 

Lees meer

Wil je op de hoogte blijven over het perfecte 'Frietje Mét'?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Zoek een adviseur in jouw buurt!


Tip! Gezonde alternatieven voor friet

De consument wordt zich steeds bewuster van het maken van gezondere keuzes. Met deze groeiende bewustwording is het belangrijk om hierop in te spelen en je klanten gezondere opties aan te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van een gezondere variant van friet, gemaakt van groenten zoals zoete aardappel of nog een stapje verder; courgette, wortel of pastinaak. Gezonder en luxer, waardoor men ook bereid is meer te betalen dan voor een portie normale friet. Serveer de groentefriet met een speciale saus, zoals Remia's Legendary Real Tasty Mayonnaise Lemon Pepper. 

The Perfect Match!

Friet met burger is dé perfecte combinatie en een heerlijk menu! Laat je verrassen en inspireren door onze verschillende Burger & Grill sauzen en receptideeën. 

Laat je inspireren!