Ingrediënten:
- 150 g tortillachips
- 175 g half-om-half gehakt
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- Mespuntje cayennepeper
- 2 tomaten
- 1 avocado
- 2 el ingemaakte Jalapeño pepers
- 75 ml Gouda’s Glorie Tasty Cheddar Style
- ¼ rode ui (in dunne ringen gesneden)
- 1 el Yildriz Sambalsaus
- 4 takjes fijngesneden peterselie of koriander
Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Bak het gehakt in een anti-aanbakpan mooi goudbruin. Voeg het paprikapoeder en de cayennepeper toe en kruid eventueel met zout en peper.
3. Laat het gehakt uitlekken.
4. Verdeel de tortillachips over een schaal en verdeel er het gehakt over.
5. Snijd de tomaten in vieren, snijd de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
6. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel uit de schil. Snijd in blokjes.
7. Verdeel de blokjes tomaat en avocado over de chips. Verdeel er de Jalapeño pepers overheen.
8. Trek met behulp van een lepel strepen van de Gouda’s Glorie Tasty Cheddar Style over de schaal en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven.
9. Neem de schaal uit de oven, verdeel er de uiringen overheen en druppel er de Yildriz Sambalsaus op.
10. Garneer tenslotte met de peterselie of koriander.
Gebruikte producten in dit recept
Gouda's Glorie Tasty Cheddar Style nieuw | Tube 850ml
Een romige saus met de hartige smaak van cheddar.