1. Loaded Fries Korean Barbecue

Frites met Koreaans barbecue Galbi (Shortribs), Sticky Korean Barbecue saus, Lemon Pepper mayonaise, Sriracha mayonaise, Kimchisesam, komkommer, limoen en Aziatische radijssalade.

Ingrediënten:

  • Oerfriet: 150 gram
  • Galbi: 80 gram
  • Radijssalade: 50 gram
  • Komkommer: 15 gram
  • Limoenwedges: 20 gram
  • Kiemgroente: 5 gram
  • Sticky barbecue saus: 20 ml
  • Lemon Pepper mayonaise: 30 ml
  • Sriracha mayonaise: 30 ml
  • Kimchi Sesam: 1 gram

Instructies:

  1. 1,5 KG Ierse rundershortribs ontbenen en ontdoen van huidlaag en vet. Shortribs in plakken snijden.  Lapjes kruiden met O'Food Gochujang (Brown rice red pepper paste), Verstegen puur Spicemix, zout en neutrale olie.
  2. Mix voor de Aziatische rijstsalade de radijs met mandoline in dunne plakjes snijden. Marineren met Uchibori Sushiazijn.
  3. Oerfriet frituren en zouten.  80 gram Galbi bakken op de bakplaat en glaceren met 20 ml Sticky Korean Barbecuesaus.
  4. Doe de frites in een bio kartonnen lunchbox van 1000ml (conpaxx) , verspreid de Galbi over de frites en garneer af met een salade van radijs op twee plekken.
  5. Rol komkommerslierten en plaats deze naast de salade.
  6. Maak twee toeven Garlic Sriracha mayonaise en twee toeven Lemon Pepper mayonaise op de frites.
  7. Besprenkel de Loaded Fries tenslotte met kimchi sesam en kiemgroente ter decoratie. Afgarneren met limoen wedges.

Gebruikte producten in dit recept

Remia's Legendary Real Tasty Mayonnaise Lemon Pepper | Tube 800 ML

Een lekker frisse en tegelijk romige mayonaise. De bereiding met verse lemonpuree en crushed black pepper zorgt voor een frisse en hartige noot. Na...

Meer informatie Download productsheet

Remia's Legendary Real Tasty Mayonnaise Garlic Sriracha | Tube 800 ML

Een pittige mayonaise met een vleugje knoflook. De pittigheid ontleent deze mayonaise aan de Sriracha, de smaaksensatie uit Thailand: een pittige c...

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief