Smoske Martino Américain

Deze rijkgevulde variant op het populaire broodje filet americain mag niet ontbreken op je menukaart. Heel smaakvol, verrijkt met rucola, ui, ansjovis, ei, tomaat en natuurlijk Martino saus.

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • Frans stokbrood 57 cm
  • 40 g rucola
  • 80 g filet américan
  • 40 g ansjovis
  • 1/4 ui
  • 2 augurken
  • 4 plakken tomaat
  • 1/2 gekookt ei
  • 60 ml DeVlaendere Martino saus

Instructies:

  1. Bak het Franse stokbrood gedurende 17 minuten af in de oven op 170-190°C tot deze een mooie goudbruine kleur heeft. Laat het stokbrood geruime tijd afkoelen.
  2. Snijd het Franse stokbrood verticaal door midden (lengte ± 28 cm) en vervolgens horizontaal in twee stukken. Snijd het gekookte ei in plakjes.
  3. Smeer de bovenzijde van het stokbrood in met DeVlaendere Martino saus. Verdeel de rucola en vervolgens de filet américain evenredig over de onderzijde van het broodje. Snijd de ui en augurk in blokjes en verdeel deze over de filet américain.
  4. Leg om en om de plakken tomaat en ei op het broodje, gevolgd door de ansjovis.
  5. Top het geheel af met Martino saus en plaats het dakje op het broodje. Eet smakelijk!

Gebruikte producten in dit recept

DeVlaendere Martino Saus | Tube 1 L

Een échte Martinosaus op basis van tomatenpuree en mosterd en op smaak gebracht met worcestersaus en specerijen. Een heerlijk pittige topping voor...

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief