Carpaccio van avocado met garnalen, tomaat en tuinkers

In deze creatieve variant van een klassieke carpaccio wordt de volle smaak van avocado gecombineerd met de zilte smaak van garnalen en de frisse smaak van tomaat en citroen. Onderscheidend en uiterst smaakvol.

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 1/2 eetrijpe avocado
  • 1/2 tomaat
  • 50 g gekookte cocktailgarnalen
  • 1 citroen
  • tuinkers
  • Peper en grof zeezout naar smaak
  • 40 ml Remia Whisky Cocktailsaus

Instructies:

  1. Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel het vlees uit de schil en snijd de avocado in hele dunne plakken en verdeel deze over het bord.
  2. Kruid de avocado met peper en grof zeezout. Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens blokjes (brunoise) van de tomaat en verdeel over de avocado.
  3. Verdeel de garnalen evenredig over de avocado. Rasp de gewassen schil van een citroen boven de avocado.
  4. Zet een paar kleine stippen Whiskey Cocktailsaus over het gerecht en garneer de carpaccio met tuinkers.

Gebruikte producten in dit recept

Remia Whisky-Cocktail Saus | Cups 54 x 40 ML

Remia Whisky Cocktailsaus met de karakteriserende smaak van Schotse whisky is lekker bij diverse visgerechten zoals garnalen of gebakken vis, maar...

Meer informatie Download productsheet

Remia Whisky-Cocktail Saus | Emmer 2,5 L

Remia Whisky Cocktailsaus met de karakteriserende smaak van Schotse whisky is lekker bij diverse visgerechten zoals garnalen of gebakken vis, maar...

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief