Carpaccio van avocado met garnalen en whisky-cocktailsaus

In deze creatieve variant van een klassieke carpaccio wordt de volle smaak van avocado gecombineerd met de zilte smaak van garnalen en de frisse smaak van tomaat en citroen. Onderscheidend en uiterst smaakvol.

R051.jpg

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 1/2 eetrijpe avocado
  • 1/2 tomaat
  • 50 g gekookte cocktailgarnalen
  • 1 citroen
  • tuinkers
  • Peper en grof zeezout naar smaak
  • 40 ml Remia Whisky Cocktailsaus

Instructies:

  1. Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel het vlees uit de schil en snijd de avocado in hele dunne plakken en verdeel deze over het bord.
  2. Kruid de avocado met peper en grof zeezout. Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens blokjes (brunoise) van de tomaat en verdeel over de avocado.
  3. Verdeel de garnalen evenredig over de avocado. Rasp de gewassen schil van een citroen boven de avocado.
  4. Zet een paar kleine stippen Whiskey Cocktailsaus over het gerecht en garneer de carpaccio met tuinkers.

Gebruikte producten in dit recept

Remia Whisky-Cocktail Saus | Emmer 2,5 L

Remia Whisky Cocktailsaus is een klassieke romige saus op basis van tomaten en met de kenmerkende smaak van Schotse whisky. Heerlijk bij garnalen en gegrild vlees. Plantaardig, lactosevrij en glutenvrij. Verpakt in een 2,5L emmer.

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.