Combineer met deze sauzen!

Het Burger & Grill assortiment bestaat uit 7 smaakvolle sauzen. Variatie bieden in je burgers is dan ook een fluitje van een cent met de Burger Relish, Creamy Bacon Style, Smokey Hot Cocktail, American Garic, Smokey BBQ Beer of Smokey BBQ Honey sauce!

Alles over Burger & Grill sauzen

Remia Burger & Grill Saustubes met rode en witte sauzen

Smoke meat everyday!

Deze bereidingstechniek werd vroeger vooral gebruikt om eten langer houdbaar te maken. Nu is roken dé nieuwe culinaire uitdaging omdat je de ingrediënten een heerlijke, typische rooksmaak meegeeft. Ga voor een stoer karakter en rook jouw gerechten op de bbq of in de smoker!

Remia, Spareribs, kwast, BBQ saus, lakken

Alles over vlees roken

WAT KAN JE ROKEN?
Vlees, vis, gevogelte, schaaldieren, groenten en zelfs kazen. In principe kan alles wat je in de smoker legt, ook in de BBQ worden bereid. De houtsoort is bepalend voor de smaak. Wil je een stevig, robuust karakter? Dan is eiken een smakelijke keuze. Liever een milde rooksmaak? Gebruik dan appelhout. Ook lekker om aan het rookhout nog droge kruiden of specerijen toe te voegen.

BBQ
Als je geen smoker hebt, kun je met een gewone BBQ ook heerlijke pulled pork maken! Maak de houtsnippers nat en verspreid deze tussen de hete houtskool. Gebruik voor de echte BBQ-smaak geen briketten! Geef je vlees veel rook door de deksel op de BBQ te plaatsen. Laat het circa 30 minuten op lage temperatuur met alle schuiven dicht lekker roken en garen. Verwarm daarna de oven op 120 graden. Haal het vlees uit de BBQ en plaats het in een ovenslee. Giet er 2 liter heet water bij en dek het af met aluminiumfolie. Laat het vlees circa 10-12 uur garen.

SMOKER
Er zijn verschillende smokers maar je kunt ze verdelen in de binnen en buiten variant. De Oklahoma Smoker zie je vaak op foodtruck festivals en is alleen voor buiten. Deze vraagt veel kennis en gevoel bij het garen en roken, aangezien je de temperatuur zelf moet reguleren. Hij werkt op hout en is dus vrij van stroom of andere beperkingen. De variant voor binnen heeft een elektrische aansluiting. Deze werkt op gas en de elektrische ontsteking geeft een vlammetje welke het hout laat roken. Hierdoor heb je ook zelf de controle over de temperatuur. Je kan deze smoker dus de hele nacht laten draaien zonder iets te hoeven doen. Welke smoker je ook gebruikt, het eindresultaat is hetzelfde; heerlijk mals en zacht gerookt vlees!

WANNEER IS HET VLEES GAAR?
Het vlees is gaar wanneer het makkelijk van het bot loslaat óf als je er makkelijk met een mes doorheen kan prikken. Let er bij het garen van grote stukken vlees wel op dat je controle hebt over de kerntemperatuur. En dan? Ready to pull some meat!

Overzicht kerntemperatuur: 
 » Varkensschouder - 90°C
 » Varkensrollade - 68°C
 » Rundvlees (medium) - 55°C
 » Lamsbout (rosé) - 60°C
 » Kip - 70°C