Lars Albers van Vigor* uit Vught wint de Lekkerste Burger sauce 2023!

Remia Professioneel ging in 2022 op zoek naar een vernieuwende Burger & Grill sauce, een vernieuwende saus die breed toepasbaar is en in potentie een grote smaak kan worden binnen de Burger & Grill-sauzen. We organiseerden een wedstrijd om de verborgen parels te vinden: de Lekkerste Burger sauce 2023. Elke foodprofessional werd uitgedaagd een saus in te zenden en na vele proefrondes kwamen er drie winnaars uit de bus:

1. Lars Albers (Vigor*, Vught)
2. Mickey Schroot (’t Veerhuys, Beusichem)
3. Tom de Wild (Vermaat Groep).

#1 Lars Albers van Vigor* in Vught - Vigorous Smokey BBQ sauce
Sterrenchef Lars Albers van restaurant Vigor* wint met zijn Vigorous Smokey BBQ sauce de eerste prijs. De saus is gemaakt op de Green Egg en dankzij ingrediënten als gemberwortel en sushi-azijn doet hij denken aan een Korean BBQ. Deze unieke saus zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond. Albers: “Sauzen zijn een belangrijk onderdeel van burgers. Het zijn namelijk de smaakmakers. Daarom voegde ik in Vigorous Smokey BBQ sauce zoveel mogelijk smaken en texturen toe. De zuren van azijn, appel- en perensap, citroen en citroengras halen de natuurlijke smaken omhoog. En het mosterdzaad geeft structuur aan de saus en zorgt voor scherpte en frisheid. Bij Vigor werken we veel met sauzen en maken we ze allemaal zelf. Op onze menukaart zul je geen burgers vinden, maar juist daarom vond ik het zo leuk om mee te doen. Het maken van een burgersaus is weer eens iets anders dan werken met kaviaar en witte truffel. Ik ben vereerd dat Vigorous Smokey BBQ sauce de eerste prijs krijgt.”

#2 Mickey Schroot van ’t Veerhuys (Beusichem) - Smoked Sticky Peppadew sauce
De tweede prijs voor de lekkerste Burger sauce neemt chefkok Mickey Schroot van ‘t Veerhuys in ontvangst. Hij bedacht de Smoked Sticky Peppadew sauce: een lichtpikante, zoete saus met een subtiele rooksmaak. Leuk weetje: Schroots opa was tot zijn pensioen in dienst bij Remia. Schroot: “De wedstrijd zag ik voorbijkomen op sociale media. Voor de lol zond ik mijn Smoked Sticky Peppadew sauce in en nu ben ik tweede geworden. Geweldig! Het idee voor de saus ontstond doordat we bij ‘t Veerhuys geen grill hebben om burgers op te bereiden. Deze saus heeft een verfijnde rooksmaak, waardoor het niet uitmaakt of de burger gegrild of gebakken is. Serveer hem met de Smoked Sticky Peppadew sauce en je hebt hetzelfde effect. Verder zit de kracht van deze saus in de multitoepasbaarheid. Hij smaakt niet alleen lekker op je burger, maar ook op allerlei andere gerechten. Van wraps, kip en bittergarnituur tot stamppotten.”

#3 Tom de Wild van Vermaat Groep (Wassenaar) – Creamy BBQ Burger sauce
 Tom de Wild, projectmanager bij Vermaat Groep, ontvangt de derde prijs voor zijn Creamy BBQ Burger sauce: een variant op de klassieke barbecuesaus. Het heeft een typerende rooksmaak en is heerlijk romig. Als final touch voegde De Wild ananassap toe om de saus zoet en fris te maken. De Wild: “In mijn vrije tijd sta ik het liefst achter de Green Egg samen met mijn vrienden. We gingen altijd naar de groothandels om nieuwe sauzen uit te proberen. Inmiddels maak ik ze ook zelf en heb ik een eigen sauscollectie. Je combineert verschillende ingrediënten en proeft het eindresultaat. De ene keer mislukt het en de andere keer word je derde in de lekkerste Burger & Grill sauce-competitie van Remia. De saus staat nu ook op de kaart van Duinrell Plaza en we krijgen veel positieve reacties. Superleuk om te horen!”

OVER REMIA BURGER & GRILL-SAUZEN
In 2014 speelde Remia met de introductie van de Burger & Grill-sauzen in op de hamburger-rage die overwaaide vanuit New York en Londen. Het assortiment bestaat uit de Smokey BBQ, Smokey Hot Cocktail, American Garlic, Burger Relish, Creamy Bacon Style en Smokey BBQ Honey sauce. Stuk voor stuk smaakmakers die breed toepasbaar zijn; van burgers tot hotdogs, broodjes en gegrild vlees-, vis- en groentegerechten. Om de serie uit te breiden schreef Remia een wedstrijd uit: de Lekkerste Burger sauce 2023. De productontwikkelaars van Remia gaan met Lars Albers van Vigor* aan de slag om de winnende receptuur geschikt te maken voor productie, met als doel om deze op de markt te brengen. Lees hier alles over de Burger & Grill sauzen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.