The Wicker vegan burger

Flaming looking good en ook nog eens onweerstaanbaar lekker.. deze vegan Wicked burger. Met een unieke Sinaasappel Walnoten mayonaise, op basis van Like!Mayo.

Ingrediënten:

  • Burgerbroodje
  • Gemengde sla 2 plakjes ingemaakte komkommer
  • 1 plak gepekelde tomaat
  • 1 vegaburger (tomatengehaktburger)
  • Portobello
  • Vegan kaas
  • Walnoten
  • Maple syrup
  • Suiker
  • Cookal black pepper gel
  • Like!Mayo
  • Sinaasappel Walnoten Like!


Ingrediënten Sinaasappel Walnoten (Like!)Mayo

  • Mayo 100ml Like!
  • Mayo Handje walnoten
  • 20ml Walnotenolie
  • 50ml Sinaasappelsap


Ingemaakte komkommer

  • 2 komkommers
  • 200 ml witte wijn azijn
  • 30 gram zout
  • 20 gram rietsuiker
  • 1 rode peper
  • Handje verse tijm


Gepekelde tomaat

  • Vleestomaten
  • Handje verse tijm
  • Knoflookteen
  • Zeezout 20 gram per liter water
  • Water

Instructies:

  1. Snijd de walnoten klein met behulp van een keukenmes en leg deze in de portobello. Doe hier de vegan kaas en maple syrup overheen en plaats de portobello in een voorverwarmde oven (200 graden, gedurende 4 min).
  2. Bak de burger en de gekarameliseerde ui op een bakplaat.
  3. Plaats ook de burgerbroodjes op een bakplaat zodat deze lekker krokant worden.
  4. Smeer de onderkant van de burger bol in met Like!Mayo. Plaats hierop de gemengde sla, ingemaakte komkommer en de gepekelde tomaat.
  5. Leg de burger op het broodje en smeer deze in met de sinaasappel walnoten Like!Mayo en verdeel hier overheen de gekarameliseerde ui.
  6. Leg de portobello op de gekarameliseerde ui en giet in het midden van de portobello een beetje suiker.
  7. Doe hier een paar druppels Cookal black pepper gel op en steek deze aan voor een show effect.


Bereidingswijze Sinaasappel Walnoten Like!Mayo

Maak met behulp van een keukenmes de walnoten klein. Mix in een kom alle ingrediënten. Wil je de saus wat dikker hebben? Voeg dan een mespuntje xanthaangom toe.

Bereidingswijze ingemaakte komkommer

Verwarm in een sauspannetje de witte wijn azijn met de suiker en het zout totdat het volledig is opgelost. Halveer de komkommer en snijd dan dunne plakken van de komkommer met behulp van een snijmachine/mandoline of kaasschaaf. Snijd een rode peper in plakjes. Doe de rode peper plakjes, de tijm, de komkommers in een weckpot en giet de warme azijn marinade er over heen. Vul de weckpot af met koud water. Laat het mengsel tenminste 3 uur staat voor gebruik.

Bereidingswijze gepekelde tomaat

Maak zout water door water te verwarmen en hier zout aan toe te voegen. Laat het zout volledig oplossen en koel dit zoutwater dan terug in de koeling. Ontvel de tomaten door een kruisje in de tomaat te snijden en deze kort te blancheren in kokend water. Doe de tijm en een gekneusde knoflookteen in een weckpot. Voeg het zoutwater toe aan de tomaten. Zorg dat de tomaten allemaal onder water staan. Laat de tomaten tenminste 3 uur in het zoutwater staan voor gebruik.

Gebruikte producten in dit recept

Remia Like!Mayo | Emmer 10 L

Like!Mayo is een ei-vrije mayo op basis van 70% zuivere zonnebloemolie. Zij is heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent...

Meer informatie Download productsheet

Remia Like!Mayo | Tube 800 ML

Like!Mayo is een ei-vrije mayo op basis van 70% zuivere zonnebloemolie. Zij is heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent...

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief