Deconstructed Burger - Futureproof

Een heerlijk futureproof burger gerecht met de Remia Burger & Grill Burger Relish.

Hamburger_MenuVDToekomst.jpg

Ingrediënten:

  • 1 tomaat
  • 2 flinke eetl. Remia Like!Mayo
  • 1 kleine kropsla
  • 4 takjes verse dragon
  • 4 takjes verse peterselie
  • 50 gram geraspte cheddarkaas
  • 1 burgerbroodje
  • ¼ komkommer
  • 2 Van Lieshout Snackwaren Vegaburger
  • 2 theel. geroosterd sesamzaad
  • 6 kleine cornichons
  • 2 eetl. Remia Burger & Grill Burger Relish
  • scheutje olijfolie
  • citroensap
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies:

  1. Snijd een kruisje in de tomaat en leg deze 15 seconden in een pan met kokend water. Koel direct terug in ijswater en verwijder het velletje.
  2. Snijd in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Besprenkel lichtje smet olijfolie, peper en zout en leg op een rekje in een droogoven. Droof de reepjes tomaat ongeveer 4 uur in de droogoven van 60 graden.
  3. Pluk de kropsla en houd de mooiste, jonge blaadjes apart. Pluk de dragon en de peterselie.
  4. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook en blancheer de grove kropsla bladeren, de dragon en de peterselie er kort in. Laat direct schrikken in ijswater.
  5. Laat goed uitlekken, knijp er al het overtollige vocht uit en draai vervolgens met de Like!Mayo tot een mooie crème. Kruid eventueel met zout en peper.
  6. Snijd het burgerbroodje in dunne plakjes, steek rond uit en leg op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en bak mooi krokant in de oven van 170 graden.
  7. Strooi de cheddarkaas uit op een bakmatje en laat mooi krokant bakken in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek in stukjes.
  8. Schaaf de komkommer in dunne plakjes en rol op tot strakke rolletjes. Kruid met een druppeltje olijfolie en citroensap.
  9. Snijd de cornichons in de lengte doormidden.
  10. Bak de vegetarische burgers in een anti-aanbakpan aan beide kanten mooi goudbruin en krokant. Neem uit de pan en snijd in blokjes.
  11. Spuit een mooie dot van de crème van kropsla in het midden van een diep bord.
  12. Maak de blaadjes kropsla lichtjes aan met olijfolie en citroensap en verdeel over de creme.
  13. Leg er harmonieus de komkommerolletjes, de gedroogde tomaat, de cornichons en de burgers langs en tussen.
  14. Lepel er enkele dotjes Burger Relish bij en garneer met de kaaskoekjes. 
  15. Bestrooi tenslotte met een beetje geroosterd sesamzaad.

Gebruikte producten in dit recept

Remia Burger & Grill Burger Relish | Tube 800 ML

De Remia Tucker Joe Burger Relish is een zoetzure frisse saus die elke burger versiert; rijk gevuld met tomaat, mosterdzaad, ui en augurk, álle ingrediënten voor een smaakvolle hamburger. Lactosevrij, glutenvrij en vegan. Verpakt in handzame 800ml tube.

Meer informatie Download productsheet

Remia Like!Mayo | Tube 800 ML

Like!Mayo is de eerste volledig plantaardige en ei-vrije mayonaise. Deze vegan mayo is daarnaast lactosevrij en allergenenvrij. Heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent. Lekker bij frites, verpakt in handzame 800ml tube.

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.