Korean Shrimp Skewers

Deze Korean Gamba's zijn de perfecte smaakmaker voor bij de barbecue en daarnaast ook nog heel lekker als snack. Bereid met de Vigorous Lee Korean BBQ Sauce.

Ingrediënten:

Voor 4 spiesjes

  • 8 grote, hele gamba’s 
  • 1 stengel bosui (in ringetjes gesneden)
  • sap en rasp van ½ limoen
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 el geroosterd sesamzaad
  • 2 el Vigorous Lee Sauce  

Instructies:

  1. Prik de gamba’s per 2 aan 2 prikkers, zodat ze tijdens het bakken mooi plat blijven.
  2. Smeer aan beide kanten lichtjes in met zonnebloemolie.
  3. Verwarm een grillpan (het kan eventueel ook op de barbecue) tot deze gloeiendheet is.
  4. Leg de spiesen in de grillpan en laat de gamba’s aan beide kanten bakken tot ze mooi rood gekleurd zijn en een grillpatroon krijgen.
  5. Zet het vuur iets lager, smeer in met de helft van de Vigorous Lee Sauce en draai de spiesen om.
  6. Laat kort bakken, smeer ook deze kant in met de saus en draai nog kort om.
  7. Neem uit de pan, besprenkel met het limoensap en de -rasp, serveer op een schaal en bestrooi met de gesneden bosui.   

Gebruikte producten in dit recept

Remia Vigorous Lee Korean BBQ | Tube 800ml

Remia Vigorous Lee is een stevige Korean BBQ saus met unieke kruiding van o.a. steranijs, gemberwortel, sushi-azijn en een bite van mosterdzaad.

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.