Hele kip van de grill

Heerlijke kip uit de over. In combinatie met Remia Zigeunersaus een heerlijk gerecht!

R064.jpg

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 1 kleine kip (Poussin of piepkuiken)
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 bos tijm
  • 1/4 bos rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout naar smaak
  • 80 ml Remia Zigeunersaus

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Smeer de kip in met olijfolie, peper en zout.
  3. Snijd de knoflookteen doormidden (incl. schil) en stop deze in de kip. Verdeel ook de rozemarijn en tijm in de kip.
  4. Leg de kip op een bakplaat en plaats deze in de oven. Breng de temperatuur van de oven na 25 minuten terug naar 150°C en laat de kip vervolgens nog 20 minuten doorgaren.
  5. Lak de kip af met zigeunersaus en serveer er een bakje extra zigeunersaus naast.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.