Nieuwe verpakking, dezelfde kwaliteit

Met Remia sauzen in een stick kies je voor gemak en hygiëne. Het (nieuwe) stickassortiment van Remia Professioneel is een alternatief voor de sauscups, die vanaf 1 januari 2024 geen deel meer uitmaken van het assortiment. Met het assortiment Remia sauzen in stick is er voor elk gerecht een passende saus, want binnenkort is er nóg meer keuze. Het stickassortiment wordt namelijk uitgebreid met 6 nieuwe sauzen!

De saussticks passen als portieverpakking én wegwerpverpakking ook binnen de huidige en nieuwe SUP-wetgeving.
 
  • 50% minder kunststof
  • 100% kwaliteitsborging
  • Makkelijk te openen
  • Nieuwe, natuurlijke uitstraling
  • 6 nieuwe smaken
  • Past binnen de SUP-wetgeving
  • Het gehele assortiment sauzen in sticks is glutenvrij  


Bekijk direct het vernieuwde assortiment

Nieuwe SUP-wetgeving voor de horeca per 1 januari 2024

De SUP-wetgeving wordt per 1 januari 2024 uitgebreid met nieuwe regelgeving voor consumptie op locatie. Het is dan niet meer toegestaan om eenmalige vormvaste kunststof verpakkingen zoals wegwerpbakjes en wegwerpbekers te verkopen. Er mogen alleen verpakkingen gebruikt worden waar geen plastic in verwerkt is (zoals een sausdispenser in combinatie met een kartonnen cup die je ter plaatste afvult), flexibele verpakkingen (zoals saussticks) of herbruikbare verpakkingen.

Als je als ondernemer toch vormvaste plastic bakjes, cups of wegwerpbekers wilt gebruiken, dan is dit alleen toegestaan wanneer je hoogwaardige recycling gebruikt voor bakjes en andere verpakkingen. Hoogwaardige recycling betekent dat je de bakjes en bekers moeten worden ingezameld en dat deze na recycling opnieuw gebruikt worden als verpakkingsmateriaal voor eten of drinken. Niet álle plastic producten kunnen zomaar gerecycled worden, dit is alleen het geval bij specifiek aangewezen PET-producten.

Voor consumptie onderweg, bij afhalen of bezorgen blijven de eenmalige vormvaste kunststof verpakkingen wel toegestaan, maar geldt nog steeds de verplichting om een extra bedrag van € 0,05 in rekening te brengen voor sauscups.     

Lees meer over de SUP-wetgeving

Wat doet Remia Professioneel aan de SUP-wetgeving?

In het assortiment van Remia Professioneel vind je momenteel nog enkele sauscups terug. Deze sauscups worden in het najaar van 2023 geleidelijk vervangen door saussticks. Vanaf 1 januari 2024 worden de sauscups volledig vervangen door de sticks. De bestaande stickfolie wordt vervangen door papierlaminaat, waarmee ruim 50% kunststof wordt gereduceerd. Door deze nieuwe look krijgen de sticks en omdozen een nieuwe, moderne en natuurlijke look and feel!

Deze vernieuwde saussticks passen binnen de SUP-wetgeving en mogen wél gratis aan gasten worden meegegeven of geserveerd.

Voor het huidige assortiment sauscups betekent dit het volgende:

Daarnaast worden Remia Saladedressings nu ook aangeboden in sachets.

Bekijk het productassortiment Remia Saussticks

Vragen over de nieuwe saussticks of SUP-wetgeving?

Neem contact op met Remia Professioneel! Onze adviseurs helpen je graag bij al je vragen over het vernieuwde assortiment en wat de SUP-wetgeving voor jouw horecazaak betekent.


Om spam te bestrijden, selecteer hieronder het logo van Gouda's Glorie.